Lõuna-Korea - traditsiooniline toit

Lõuna-Korea

Korea köök

Värvid mängivad toidus suurt rolli - iga värv tähendab midagi. Korea köök on mitmekesine, võrreldes meiega ei tarbi nad nii palju liha ja iga söögikorra aluseks on kauss riisi, supp ja palju väikseid kausse, mida nimetatakse banchaniks.

Tüüpiline banchan sisaldab ka traditsioonilist vürtsikat kimchi (spetsiaalselt valmistatud kapsas, mida marineeritakse pikka aega küüslaugu ja muude kohalike maitseainetega). Toidud, mida tasub kindlasti proovida, on näiteks bibimbap - maitsev ja kergesti seeditav köögiviljade, liha ja munade segu, mida serveeritakse riisi peal, bulgogi - magusas sojakastmes marineeritud grillitud veiseliha õhukesed viilud, jeon - vürtsikad pannkoogid, mida serveeritakse tavaliselt mereandide ja kevadise sibulaga, või jjigae - hautatud liha paksus kastmes, mida serveeritakse veel kuumas savipotis keevas keedus. Kõige populaarsemad joogid on mitmesugused teesordid, mis ei ole tingimata valmistatud teelehtedest, näiteks yujacha - sidrunitee ja insamcha - ženšennitee.

Tavapärased hinnad restoranides

Tavalised hinnad kuuma söögi eest jäävad vahemikku 10 000 - 20 000 krw. Sageli saab jooke osta automaadist - 1.000 krw / 250 ml (parklates, mälestusmärkidel, muuseumides jne). Nagu igal pool, on ka siin rahvusvahelised ketid nagu McDonald's või Burger King, aga ka kohalikud kiirtoidukohad (näiteks Isaac Toast Myeongdongis Soulis - röstsai 3.000 krw). Kui soovite proovida kõrgemat restorani, leiate Seoulis Jung Sik Dangi, kus neljakäiguline menüü maksab 60 000 krw.

See artikkel võib sisaldada affiliate linke, millest meie toimetus võib saada vahendustasu lingi klikkimise eest. Vaata meie reklaamipoliitika lehekülge.